Pizzaiolo master met SVH-diploma

Is alleen de basiskennis van een (hulp) pizzabakker voor jou niet genoeg? Wil jij all the way gaan met als doel om zelfstandig pizza’s te bakken? En bovendien alle ins en outs van het pizzavak leren? Dan kies je voor de pizzaiolo master met SVH-diploma.

Terug naar overzicht met alle trainingen

Dit is een training in samenwerking met onze partner ‘De Pizza Academy’

Dit is onze meest gekozen opleiding voor professionals die meesterlijke pizzabakkers willen worden! Samen met zijn team brengt Marcel Losekoot van De Pizza Academy jou de kneepjes van het ambachtelijke pizzabakken bij. Of je nu foodie bent of een horecaprof, je kunt bij ons terecht. Van een driedaagse basiscursus tot een SVH-erkend diploma voor master pizzaiolo.

Voor wie?

Is alleen de basiskennis van een (hulp) pizzabakker voor jou niet genoeg? Wil jij all the way gaan met als doel om zelfstandig pizza’s te bakken? En bovendien alle ins en outs van het pizzavak leren? Dan kies je voor de pizzaiolo master met SVH-diploma.

Benodigde voorkennis of ervaring

Je hebt geen voorkennis of ervaring nodig. Kennis van de Nederlandse taal is een must.

Aanpak

De training ‘Pizzaiolo Master met SVH-diploma’ is een zesdaagse opleiding waardoor je in staat bent om zelfstandig gezonde, licht verteerbare en innovatieve pizza’s te bakken. Er zijn 6 praktijk cursusdagen van 9.00 – 17.00 uur (op maandag) en daarnaast zullen er ook vijf (online) theorie avonden zijn op een dinsdagavond of donderdagavond. Het examen vindt op een avond plaats. Tot slot zal er een examendag plaastvinden voor het SVH-diploma, waarvoor je een aantal online modules dient te doorlopen.

 

Inhoud van praktijklessen: Inhoud van theorie lessen:
Klassiek pizzadeeg zetten Achtergrond en ontwikkeling van pizza
Kneedtechnieken Gebruik tarwe- en meelsoorten
Recepten & calculeren Recepturen & processen
Opbollen van het deeg Fermentatie en rijpen van deeg
Openen bodem en beleggen Bepaling van de watertemperatuur
Gebruik pizzaschep De werking van apparatuur
Bakken in een progessionele pizzaoven Pizzeria business case
Saus maken en toppings Trends en ontwikkelingen
Werken met diverse meelsoorten Verbeteren van meelsoorten
Biga & poolish-deeg zetten (indirecte methode) Enzymen
Zuurdesem (semidirecte methode) Meetinstrumenten en reologie
Pizzaproeverij-test Mozzarella en tomaat
Prebake, voorbereiden voor grote groep Reactie van Maillard en chemische processen
Plaatpizza maken Praktijkvaardigheden assistent kok, zoals bereidings- en snijtechnieken
Focaccia bereiden Mise en place en mastiek
Pinsa romana maken (hoge hydratatie) Rollenspel over hoe je een gast ontvangt
HACCP in de praktijk

 

Je doet bovendien officieel examen. Na succesvolle deelname ontvang je een SVH-diploma Pizzaiolo en een Pizza Academy-certificaat van de ‘Pizzaiolo Master’.

Je resultaat

  • Je bent in staat om zelfstandig gezonde, licht verteerbare en innovatieve pizza’s te bakken
  • Je hebt een brede kennis hebben van alle mogelijke pizzastijlen, van grondstof tot eindproduct
  • Je bezit de technieken om verschillende degen te kneden en begrijpt het proces hierachter
  • Je kunt zelfstandig pizza's afbakken en weet om te gaan met grotere groepen
  • Je bezit de vereiste vaardigheden die horen bij een SVH-diploma Basis Pizzaiolo
pizza
pizza bakken
master technieken
professional
SVH-diploma
€ 1995,- excl. 21% BTW

Pizza Academy, de Bilt

Klik op de link voor de actuele data