Pizzaiolo master

Is alleen de basiskennis van een (hulp) pizzabakker voor jou niet genoeg? Wil jij next level gaan met als doel om zelfstandig pizza’s te bakken? En wil jij een brede kennis hebben van alle mogelijke pizzastijlen? Dan kies je voor de pizzaiolo master.

Terug naar overzicht met alle trainingen

Dit is een training in samenwerking met onze partner ‘De Pizza Academy’

 

Samen met zijn team brengt Marcel Losekoot van De Pizza Academy jou de kneepjes van het ambachtelijke pizzabakken bij. Of je nu foodie bent of een horecaprof, je kunt bij ons terecht. Van een driedaagse basiscursus tot een SVH-erkend diploma voor master pizzaiolo.

Voor wie?

Is alleen de basiskennis van een (hulp) pizzabakker voor jou niet genoeg? Wil jij next level gaan met als doel om zelfstandig pizza’s te bakken? En wil jij een brede kennis hebben van alle mogelijke pizzastijlen? Dan kies je voor de pizzaiolo master.

Benodigde voorkennis of ervaring

Je hebt geen voorkennis of ervaring nodig. Kennis van de Nederlandse taal is een must.

Aanpak

De training ‘Pizzaiolo Master’ is een vijfdaagse opleiding waardoor je in staat bent om zelfstandig gezonde, licht verteerbare en innovatieve pizza’s te bakken. Er zijn 5 praktijk cursusdagen van 9.00 – 17.00 uur (op maandag) en daarnaast zullen er ook vier (online) theorie avonden zijn op een dinsdagavond of donderdagavond. Tot slot vind het examen op een avond plaats.

 

Inhoud van praktijklessen: Inhoud van theorie lessen:
Klassiek pizzadeeg zetten Achtergrond en ontwikkeling van pizza
Kneedtechnieken Gebruik tarwe- en meelsoorten
Recepten & calculeren Recepturen & processen
Opbollen van het deeg Fermentatie en rijpen van deeg
Openen bodem en beleggen Bepaling van de watertemperatuur
Gebruik pizzaschep De werking van apparatuur
Bakken in een progessionele pizzaoven Pizzeria business case
Saus maken en toppings Trends en ontwikkelingen
Werken met diverse meelsoorten Verbeteren van meelsoorten
Biga & poolish-deeg zetten (indirecte methode) Enzymen
Zuurdesem (semidirecte methode) Meetinstrumenten en reologie
Pizzaproeverij-test Mozzarella en tomaat
Prebake, voorbereiden voor grote groep Reactie van Maillard en chemische processen
Plaatpizza maken
Focaccia bereiden
Pinsa romana maken (hoge hydratatie)

 

Je doet bovendien officieel examen en rondt de opleiding af met certificaat Pizzaiolo Master van de Pizza Academy.

Kies voor een erkend SVH-diploma

Het is ook mogelijk om deze training te volgen, waarbij je na succesvol afronden een erkend SVH-diploma ontvangt. Kijk daarvoor even bij de training ‘Pizzaiolo master met SVH-diploma’.

Je resultaat

  • Je bent in staat om zelfstandig gezonde, licht verteerbare en innovatieve pizza’s te bakken
  • Je hebt een brede kennis hebben van alle mogelijke pizzastijlen, van grondstof tot eindproduct
  • Je bezit de technieken om verschillende degen te kneden en begrijpt het proces hierachter
  • Je kunt zelfstandig pizza's afbakken en weet om te gaan met grotere groepen
pizza
pizza bakken
master technieken
professional
€ 1700,- excl. 21% BTW

Pizza Academy, de Bilt

Klik op de link voor de actuele data