Leermeestercursus

Ben jij diegene die op de werkvloer je collega’s begeleidt in hun professionalisering? Wil jij het beste uit hen halen?

Terug naar overzicht met alle trainingen

Voor wie?

De training is voor iedereen die in de horeca of de foodservice werkt, de rol van leermeester heeft of op korte termijn aan de slag gaat als leermeester.

Benodigde voorkennis of ervaring

Voor deze training heb je werkervaring in de horeca of foodservice nodig.

Aanpak

Dagdeel 1: Theorie

Je hoeft niets mee te nemen op deze dag en niets voor te bereiden. Je maakt kennis met je groep en krijgt uitleg over de e-learning waarmee je na deze dag aan de slag gaat. Onderwerpen die aan bod komen zijn: werving & selectie, het opstellen van een studentprofiel en een inwerkprogramma maken. Dit zijn zaken die je na de training op de werkvloer direct kan gebruiken. Ook ga je een keuze maken voor je praktijkinstructie voor de praktijktoets. Er wordt verteld wat je bestudeerd moet hebben voor dag 2 en welke portfolio opdrachten gemaakt moeten zijn.

 

Dagdeel 2: Theorie

Thema’s die aan bod komen zijn: het begeleiden van medewerkers, omgaan met verschillen en feedback geven.

 

Dag 3: Voorbereiding & Examen

Deze dag start met het inleveren van een kopie van je legitimatie en het checken van gegevens bij de examinator. Het examen bestaat uit drie onderdelen.

  • Inleveren van het portfolio
  • Het theorie examen: dit schriftelijke examen bestaat uit 30 vragen over de stof die je hebt geleerd. Hier heb je een uur de tijd voor.
  • Het praktijkexamen: Het praktijkexamen is een rollenspel waarbij je (op de tijdens de training geleerde manier) een student een instructie geeft en een beoordelingsgesprek Je wordt in groepjes gedeeld en om beur- ten leg je het praktijkexamen af. Wanneer iedereen klaar is, krijg je van dit onderdeel meteen de uitslag. Wan- neer je uiteindelijk voor alle drie de onderdelen bent geslaagd, krijg je het Leermeesterdiploma thuis gestuurd.

Online omgeving

De online trainingen bereiden je voor op het officieel erkende Leermeester examen. Daarnaast leer je echter nog veel meer! Bijvoorbeeld op het gebied van communicatie en leidinggeven. In de trainingen breng jij en de andere deelnemers concrete praktijksituaties in die besproken worden. Op deze wijze sluit de training aan bij wat er bij jou en anderen op de werkvloer daadwerkelijk speelt.

Ook de theorie wordt actief aangeboden: via een online leeromgeving. Daarin krijg je de benodigde informatie aangeboden via video’s, games en ander interactief lesmateriaal.

Extra

Mede door middel van het leermeesterdiploma kan jouw bedrijf erkend worden door SBB voor het opleiden van mbo-studenten.  Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

 

LET OP: De overige data en tijden ziet u, als u op de knop “Meld je aan voor deze training” klikt. en daarna op tab 1 “uw training” klikt. Controleer dan ook of u de juiste locatie heeft geselecteerd. U ontvangt uiterlijk een week voor aanvang via de Horeca Academie uw uitnodiging. Mocht u deze nog niet hebben ontvangen controleer dan eerst uw ongewenste e-mail.

 

LET OP: DE TRAINING MET STARTDATUM 6 NOVEMBER IS ALLEEN VOOR MEDEWERKERS VAN DOMINO’S PIZZA

je Resultaat

  • Je hebt kennis over de wijze waarop jonge mensen leren
  • Je weet hoe je gedrag kunt beïnvloeden
  • Je weet hoe je mensen kunt motiveren en inspireren
  • Je bent in staat om jonge mensen effectief te coachen en begeleiden in hun ontwikkeling
  • Je weet hoe je de prestaties van leerlingen objectief kunt beoordelen
horeca
rollenspel
motiveren
inspireren
coachen
communicatie
leidinggeven
€ 799,- excl. 21% BTW
Maandag 06-11-2023 https://svo.chainwisehosted.nl/extranet/modules/onlineinschrijvingensvo/index.asp?cursustraject_rg={AEABA60A-0A31-414A-88DE-154A3B16AC4F}
Maandag 13-11-2023 https://svo.chainwisehosted.nl/extranet/modules/onlineinschrijvingensvo/index.asp?cursustraject_rg={C4CE8C3C-DB1D-456C-8C77-751E196CE5B0}
Woensdag 28-02-2024 https://svo.chainwisehosted.nl/extranet/modules/onlineinschrijvingensvo/index.asp?cursustraject_rg={09C7CBB1-2F14-45BB-94D4-069ADC76EBFC}