Leermeestercursus

Ben jij diegene die op de werkvloer je collega’s begeleidt in hun professionalisering? Wil jij het beste uit hen halen? Dan is deze gratis training iets voor jou.

Terug naar overzicht met alle trainingen

Voor wie?

De training is voor iedereen die in de horeca of de foodservice werkt, de rol van leermeester heeft of op korte termijn aan de slag gaat als leermeester.

Benodigde voorkennis of ervaring

Voor deze training heb je werkervaring in de horeca of foodservice nodig.

Aanpak

Op dit moment bestaat de training bestaat uit drie contactmomenten (via Zoom) met een ervaren trainer en het examen op locatie.

In de online contactmomenten (2 á 3 uur) worden theorie en praktijk afgewisseld. Je sluit deze training af met een examen dat plaatsvindt in Houten op de opleidingslocatie van SVO Food Academy. Het examen bestaat uit een theoretische toetsing en een praktijkexamen. Het praktijkexamen is een rollenspel waarbij je een leerling instructies geeft en een beoordelingsgesprek houdt.

Online omgeving

De online trainingen bereiden je voor op het officieel erkende Leermeester examen. Daarnaast leer je echter nog veel meer! Bijvoorbeeld op het gebied van communicatie en leidinggeven. In de trainingen breng jij en de andere deelnemers concrete praktijksituaties in die besproken worden. Op deze wijze sluit de training aan bij wat er bij jou en anderen op de werkvloer daadwerkelijk speelt.

Ook de theorie wordt actief aangeboden: via een online leeromgeving. Daarin krijg je de benodigde informatie aangeboden via video’s, games en ander interactief lesmateriaal.

Extra

Mede door middel van het leermeesterdiploma kan jouw bedrijf erkend worden door SBB voor het opleiden van mbo-studenten. Daarnaast kan een bedrijf dat nog niet erkend is als leerbedrijf door SBB onder bepaalde voorwaarde in aanmerking komen voor één kosteloze cursus en examen voor één medewerker. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Je resultaat

  • Je hebt kennis over de wijze waarop jonge mensen leren
  • Je weet hoe je gedrag kunt beïnvloeden
  • Je weet hoe je mensen kunt motiveren en inspireren
  • Je bent in staat om jonge mensen effectief te coachen en begeleiden in hun ontwikkeling
  • Je weet hoe je de prestaties van leerlingen objectief kunt beoordelen
horeca
rollenspel
motiveren
inspireren
coachen
communicatie
leidinggeven
€ 0,- excl. 21% BTW
Maandag 17-01-2022 https://svo.chainwisehosted.nl/extranet/modules/onlineinschrijvingensvo/index.asp?cursustraject_rg={DE42BBBF-5994-43A3-A0E0-C5EDA5982807}