Dit is een training in samenwerking met onze partner ‘Horeca Academie’
Voor wie?
Deze training is geschikt voor jou als je momenteel werkbaar bent als professioneel kok of horeca professional en jezelf wilt specialiseren in patisserie. Liever een masterclass? Kijk dan ook eens bij onze Patisserie Clinic!
Benodigde voorkennis of ervaring
Je wordt toegelaten tot deze specialisatie wanneer je een kok of horeca professional bent en/ of je al duidelijk op autodidacte wijze hebt verdiept in patisserie.
Aanpak
De training voor het Branchediploma Patisserie wordt opgedeeld in 5 modules. Bij elke module hoort theorie, maar het grootste gedeelte ben je tijdens een trainingsdag vooral in de praktijk bezig. Je wordt begeleid door een professionele patissier die regelmatig technieken uitlegt door middel van demonstraties.
Tijdens de opleiding komen de volgende 5 modules aan bod:
- Module 1: Brood, gist en desem
- Module 2: Biscuits, deegsoorten & koekjes
- Module 3: Chocolade
- Module 4: Luxe taarten en gebakjes
- Module 5: Frivolités
Certificering
Na succesvolle deelname ontvang je het Branchediploma Patisserie Specialisatie. Hier staan de onderdelen/ modules die je hebt gevolgd en behaald op en de technieken die hierbij horen.
Je resultaat
- Je weet alles over brood, gist en desem en kunt dit toepassen in de praktijk
- Je weet alles over biscuits, deegsoorten & koekjes en kunt dit toepassen in de praktijk
- Je begrijpt de werking van chocolade en kunt dit verwerken in luxe patisserie
- Je weet alles over luxe taarten en gebakjes en kunt deze zelfstandig bereiden
- Je kunt de techniek Frivolités zelfstandig toepassen in de praktijk
- Jij kent en beheerst de belangrijkste aspecten van de patisserie.
Horeca Academie, Den Haag
Klik op de link voor de actuele data