Dit is een training in samenwerking met onze partner ‘De Pizza Academy’
Samen met zijn team brengt Marcel Losekoot van De Pizza Academy jou de kneepjes van het ambachtelijke pizzabakken bij. Of je nu foodie bent of een horecaprof, je kunt bij ons terecht. Van een driedaagse basiscursus tot een SVH-erkend diploma voor master pizzaiolo.
Voor wie?
Wil je als bakfan of (horeca) professional nog een stapje verder gaan dan het opdoen van basiskennis die je als pizzabakker nodig hebt? Dan is deze pizzaiolo basis met SVH-diploma voor jou een aanrader!
Benodigde voorkennis of ervaring
Je hebt geen voorkennis of ervaring nodig. Kennis van de Nederlandse taal is een must.
Aanpak
De training ‘Pizzaiolo basis met SVH-diploma’ is een vierdaagse opleiding waardoor jij in staat bent om zelfstandig te lekkerste gezonde pizza’s te bakken. Er zijn 4 praktijk cursusdagen van 9.00 – 17.00 uur (4 x op maandag) en daarnaast zullen er ook twee online theorie avonden zijn op een dinsdagavond of donderdagavond. Ook zal er een examendag plaastvinden voor het SVH-diploma, waarvoor je een aantal online modules dient te doorlopen.
Inhoud van praktijklessen: | Inhoud van theorie lessen: |
Klassiek pizzadeeg zetten | Achtergrond en ontwikkeling van pizza |
Kneedtechnieken | Gebruik tarwe- en meelsoorten |
Recepten & calculeren | Recepturen & processen |
Opbollen van het deeg | Fermentatie en rijpen van deeg |
Openen bodem en beleggen | Bepaling van de watertemperatuur |
Gebruik pizzaschep | De werking van apparatuur |
Bakken in een professionele pizzaoven | Bereidings- en snijtechnieken |
Saus maken en toppings | Mise en place en mastiek |
Werken met diverse meelsoorten | Rollenspel over hoe je een gast ontvangt |
HACCP in de praktijk |
Na succesvolle deelname ontvang je een SVH-diploma Basis Pizzaiolo.
Liever een kortere training?
Het is ook mogelijk om deze training te volgen in een korter tijdsbestek. Je ontvangt na succesvol afronden een certificaat en geen erkend SVH-diploma. Klik hier voor meer informatie over de training Pizzaiolo Basis.
Je resultaat
- Je bent in staat om zelfstandig te lekkerste gezonde pizza’s te bakken
- Je weet alles over een basis pizzadeeg, van grondstof tot eindproduct
- Je bezit de technieken om een mooi deeg te kneden en begrijpt het proces hierachter
- Je kunt met gebruik van een pizzaschep zelfstandig pizza's afbakken
- Je bezit de vereiste vaardigheden die horen bij een SVH-diploma Basis Pizzaiolo
Pizza Academy, de Bilt
Klik op de link voor de actuele data