Dit is een training in samenwerking met onze partner ‘De Pizza Academy’
Samen met zijn team brengt Marcel Losekoot van De Pizza Academy jou de kneepjes van het ambachtelijke pizzabakken bij. Of je nu foodie bent of een horecaprof, je kunt bij ons terecht. Van een driedaagse basiscursus tot een SVH-erkend diploma voor master pizzaiolo.
Voor wie?
Wil jij alle basiskennis opdoen die je nodig hebt als (hulp) pizzabakker of hobbybakker? Dan is onze opleiding pizzaiolo basis geknipt voor jou!
Benodigde voorkennis of ervaring
Je hebt geen voorkennis of ervaring nodig. Kennis van de Nederlandse taal is een must.
Aanpak
De training ‘Pizzaiolo Basis’ is een driedaagse opleiding waardoor je in staat bent om zelfstandig te lekkerste gezonde pizza’s te bakken. Er zijn 3 praktijk cursusdagen van 9.00 – 17.00 uur (3 x op maandag) en daarnaast zullen er ook twee online theorie avonden zijn op een dinsdagavond of donderdagavond.
Inhoud van praktijklessen: | Inhoud van theorie lessen: |
Klassiek pizzadeeg zetten | Tarwesoorten en gebruik |
Kneedtechnieken | Directe meelsoorten |
Recepten & calculeren | Bestanddelen deeg |
Opbollen | Recepturen & proces |
Openen bodem en beleggen | Kneedtechnieken |
Gebruik pizzaschep | Gisting/ fermentatie |
Bakken | Rijzen en rijpen van deeg |
Saus maken en toppings | Watertemperatuur formule |
Na succesvolle deelname ontvang je een certificaat van deelname.
Kies voor een erkend SVH-diploma
Het is ook mogelijk om deze training te volgen, waarbij je na succesvol afronden een erkend SVH-diploma ontvangt. Kijk daarvoor even bij de training ‘Pizzaiolo basis met SVH-diploma‘.
Je resultaat
- Je bent in staat om zelfstandig te lekkerste gezonde pizza’s te bakken
- Je weet alles over een basis pizzadeeg, van grondstof tot eindproduct
- Je bezit de technieken om een mooi deeg te kneden en begrijpt het proces hierachter
- Je kunt met gebruik van een pizzaschep zelfstandig pizza's afbakken
Pizza Academy, de Bilt
Klik op de link voor de actuele data