Professioneel koken

Wil je intensief aan de slag met de basistechnieken gericht op het bereiden van gerechten? Start aankomende winter met de Winter School cursus professioneel koken waarin je in 3 weken de fundamentele culinaire technieken leert. 

Terug naar overzicht met alle trainingen

Dit is een training in samenwerking met onze partner ‘Horeca Academie’

 

Tijdens de training Professioneel koken leer je alle basistechnieken van het koken en deze toe passen in meerdere gerechten. Elke week staat een ander type gerecht centraal. De training bestaat uit 3 weken en je hebt 3 dagen per week les. Het programma staat op deze pagina onder ‘Aanpak’.  Je kunt kiezen om het hele programma te volgen, maar je mag er ook voor kiezen om maar één of twee weken aan te sluiten.

Voor wie?

De training Professioneel Koken is een verdiepend programma waarin je de fundamentele culinaire technieken leert. Deze cursus is voor iedereen die graag kookt. Dit is een geschikt als:

  • Je aankomende winter intensief aan de slag wil gaan met basistechnieken gericht op het bereiden van gerechten;
  • Je bent een enthousiaste thuiskok die het professioneel wil aanpakken;
  • Je wilt starten met een opleiding tot Basiskok, maar nog geen ervaring hebt in een professionele keuken;
  • Je wilt oriënteren om te kijken of een opleiding in de kokswereld iets voor jou is;
  • Als je de Kook Clinic hebt afgerond en meer verdieping wenst.

Benodigde voorkennis of ervaring

Voor de training Professioneel koken hoef je nog niet te werken in de horeca en is geen specifieke voorkennis nodig.

Aanpak

Tijdens de training Professioneel koken leer je technieken zoals snijvaardigheden, kooktechnieken, uitbenen, fileren en ijs maken. Maar het gaat niet alleen op om de losse technieken. Er worden volledige gerechten gemaakt tijdens de lessen. Dit betekent dat ook sauzen, groentes, soepen en andere bereidingswijzen aan bod komen. Juist daarom raden wij je aan om het volledige programma te volgen, zodat je alle technieken en bereidingswijzen behandelt.

Programma

Week 1: drie dagen (dinsdag, woensdag & donderdag (28 december – 30 december 2021)

  • Basistechnieken en voorgerechten
  • Bouillon, Soepen, Menuleer, Dutch Cuisine
  • Uitleg messen, materialen

Week 2: drie dagen (dinsdag, woensdag & donderdag (4 januari – 6 januari 2022)

  • Basistechnieken & hoofdgerecht
  • Vis, vlees, vegetarisch
  • Winter groenten en meer

Week 3: drie dagen (dinsdag, woensdag & donderdag (11 januari – 13 januari 2022)

  • Patisserie
  • Brood en ijsbereiding
  • Kaasplateau

Een lesdag is van 10:00 uur tot 17:00 (+lunch verzorgd door ons) uur als volgt opgebouwd:
10:00 uur Keek op de week
10:15 uur: producten en gereedschap
11:00 uur: Theorie
12:00 uur: Lunch

13:00 Oefenen met technieken
14:45 uur: Gerechten maken (in tweetallen)
16:00 uur: Proeven en opruimen
17.00 uur: Evalueren en vooruitkijken

De gerechten die je bereidt tijdens de lesdag, worden uiteraard aan het einde van de dag geproefd.

Kosten

Wanneer je het volledige programma volgt, is de investering €1.275,- (€425,-per week). Je kunt ook kiezen om niet het volledige programma te volgen. Je betaalt dan per week €450,-. Tijdens de les draag je kokskleding van de Horeca Academie (broek, buis en schort). De totale kosten van dit kleding pakket zijn €85,00.

Certificering

Na deelname krijg je een certificaat. Hier staan de onderdelen die je hebt gevolgd op en de technieken die hierbij horen.

Liever laagdrempeliger starten?

Is een drieweekse training voor jou te veel van het goede? Kijk dan ook eens naar de Kook Clinic. Hierin kun je zelf een aantal thema’s kiezen en alsnog de vaardigheden van de professional leren!

Je resultaat

  • Je leert alle basistechnieken gericht op het bereiden van gerechten.
  • Je kunt de technieken toepassen in verschillende soorten gerechten.
  • Je kunt zelfstandig volwaardige gerechten bereiden.
  • Je leert kritisch kijken naar gerechten en hierin feedback te geven en ontvangen.
professioneel leren koken
kook masterclass
kooktechnieken
gerechten leren bereiden
€ 1245,- excl. 21% BTW

Horeca Academie, in Den Haag

Dinsdag 28-12-2021