Training & Proeverij Gedistilleerd

Wat is distilleren? Wat is het verschil tussen een blend en een single malt whisky? Het serveren van gedistilleerde dranken vergt de nodige kennis en kunde. Tijdens onze actieve 2-daagse training én proeverij gedistilleerd, leer jij wat je moet weten over het distillatieproces en over de soorten dranken die hierbij horen.

Terug naar overzicht met alle trainingen

Dit is een training in samenwerking met onze partner ‘Horeca Academie’

 

Menig horecabedrijf heeft een groot aanbod in binnenlands en-buitenlands gedistilleerde dranken. Wanneer je deze schenkt aan de gast, is het nuttig om te weten wát je schenkt. Uit welk suikerhoudend basisproduct wordt bijvoorbeeld wodka gemaakt en hoe hoor je nu echt een jenever te serveren? De training en proeverij gedistilleerd zorgt ervoor dat jij duidelijk onderscheid kunt maken tussen alle soorten.

Voor wie?

Deze training is voor enthousiaste hobbyisten of voor horeca medewerkers. Vanwege de proeverij is deze training voor 18 jaar en ouder.

Benodigde voorkennis of ervaring

Je hebt geen voorkennis of ervaring nodig om aan deze training deel te nemen.

Aanpak

De aanpak van deze training is anders dan anders. Bij dag 1 komen de onderwerpen van het distilleer proces, buitenlands gedistilleerd (proeven) en whisky (proeven) aan bod. Op dag 2 frissen we de behandelde stof op en gaan we de kennis toepassing in de praktijk met een Excursie/ proeverij bij Van Kleef (verdieping binnenlands gedistilleerd). Dit is geen theoretische training met droge lesstof…

 

Proeven         Bij de training gedistilleerd betekent dit vooral veel proeven. Je proeft tijdens deze training op dag één al 16 dranken. De dranken die aan bod komen tijdens dag één zijn onder andere: cognac, armagnac, calvados, rum, cachaça, tequila, wodka, mezcal, gin en meerdere whisky’s.

 

Van Kleef         Deze training wordt gecombineerd met een excursie en proeverij naar Van Kleef op dag twee. Van Kleef is het enige nog bestaande jenever– en likeurenhuis uit de hofstad. Opgericht in 1842, is het tevens één van de oudste, nog operationele bedrijven uit Den Haag, gevestigd op de oorspronkelijke locatie in het oude centrum.

 

Deze combinatie van praktijk, theorie én proeverij combineert het noodzakelijke met het aangename en zorgt ervoor dat je met de juiste kennis van zaken achter de bar staat.

Certificering

Na deelname ontvang je een certificaat.

€ 240,- excl. 21% BTW

Horeca Academie, Den Haag

Klik op de link voor de actuele data