Uitbener Rundvlees

Als professional leren het goed breken, uitbenen en verdelen van een half rund? Volg dan nu de training uitbenen rundvlees en vergroot het economische rendement van het uitbenen.

Terug naar overzicht met alle trainingen

Goed breken, uitbenen en verdelen van een half rund vormt de basis van de productkwaliteit zoals deze als eindproduct door de klant wordt ervaren. Als dit op een professionele manier wordt gedaan dan is het economisch rendement stukken groter. Er is dan sprake van minder indroog-, snij- en waardeverlies. De vakman kan hier de basis leggen voor de verschillende seizoens- of eindbestemmingen van delen van het halve rund en zo het vlees beter vierkant verwaarden.

Voor wie?

De training is voor iedereen die het vakmanschap van uitbener rundvlees wil leren.

Benodigde voorkennis of ervaring

Voor deze opleiding is geen specifieke voorkennis of ervaring nodig.

Let op: In deze cursus wordt enkel aandacht besteed aan het uitbenen van rundvlees. Ben je specifiek opzoek naar de cursus over het uitbenen van varkensvlees, klik dan hier.

Aanpak

In de training leren de deelnemers tijdens vijf trainingsdagen de vaardigheden van het uitbenen van alle runderonderdelen. Vanzelfsprekend krijgen zaken als hygiënisch en veilig werken de nodige aandacht. En daar waar nodig zal de nodige theoretische kennis worden behandeld die hoort bij het uitbenen, bewerken en herkennen/bestemmen van de vleesdelen.

 

Deze training wordt op de vijfde dag, na succesvolle deelname, afgesloten met een certificaat van deelname.

Je resultaat

  • Je leert hoe je de grote delen van een rund moet uitbenen.
  • Je leert hoe je de productkwaliteit en het rendement van het rundvlees door de juiste bewerking kunt verbeteren.
  • Je leert vleesdelen optimaal verwaarden door de juiste snit/bestemming toe te passen.
  • Je kunt zelfstandig de juiste snijtechnieken toepassen op de onderdelen van een half rund.
  • Je kunt de juiste snitten hanteren in relatie tot de gewenste eindproducten tot en met de grote verdeling (3e snit).
Uitbener
Rundvlees
Productkwaliteit
Verdelen