Vakopleiding Slager Basis

Welke eindproducten haal je uit de ham van een varken? Welke runderrassen hebben een hoge kwaliteit? En hoe splits je de deksel bovenbil van een rund? Daar ga je in deze vakopleiding mee aan de slag.

Terug naar overzicht met alle trainingen

Voor wie?

Voor iedereen die meer wil weten over het slagersvak en die in een kortdurend traject de basiskennis en -vaardigheden wil opdoen. Je kunt na de vakopleiding slager aan de slag in een slagerij, waar je de vaardigheden verder gaat verdiepen.

Benodigde voorkennis of ervaring

Voor de vakopleiding slager is geen benodigde voorkennis of ervaring nodig. Wel kan sommige ervaring of kennis (zoals mesvaardigheid of bepaalde vleeskennis) ervoor zorgen dat je sneller door de modules heen kunt lopen.

Aanpak

De vakopleiding bestaat uit zowel een klassikale als een digitale omgeving. De training neemt tien dagen van zes uur in beslag.

Ter voorbereiding op de praktijkdagen zijn er 7 modules ontwikkeld die via een e-learning te volgen zijn. Deze modules bevatten de theorie die je nodig hebt om je goed voor te bereiden op de praktijkbijeenkomsten. In de e-learning wordt de theoretische achtergrond uitgelegd van de vaardigheden die een slager moet beheersen om de vakopleiding te behalen. Deze kennis wordt in verschillende, interactieve werkvormen aangeboden zodat de kennis op meerdere manieren kan worden ingeoefend. Het doorlopen van de e-learning zorgt voor een goede voorbereiding op de praktijkvaardigheden. Je volgt deze modules zelfstandig voorafgaand aan de tien praktijkbijeenkomsten. De e-learning zijn verdeeld over vier thema’s:

  • Vleesbewerking
    • Module Varken
    • Module Rund
    • Gemaksproducten
    • Vleeswaren en worstsoorten
  • Machine- en gereedschapskennis
  • Kwaliteit
  • Calculeren en rendement

De vaardigheden van het slagersvak leer je echter niet via je laptop achter je bureau: je leert deze vaardigheden door ze te doen. Daarom is het belangrijk om de geleerde kennis toe te passen in de praktijk. Hiervoor worden tien praktijkbijeenkomsten georganiseerd, waarin je zelf aan de slag gaat met het bewerken van vleesproducten.

 

Na succesvol voltooien van de vakopleiding slager zul je als deelnemer een certificaat ontvangen, met een branche erkende stempel van de KNS.

 

Subsidie

In sommige gevallen is het mogelijk om een subsidie als werkgever of werknemer te krijgen. Voor deze opleiding Vakopleiding Slager Basis kan er in bepaalde gevallen een subsidie verkregen worden. Voor meer informatie en/of direct aanvragen verwijzen we u graag door naar deze website.

 

LET OP: De overige data en tijden ziet u, als u op de knop “Meld je aan voor deze training” klikt. De overige data en tijden staan onder tab 1 “uw training”.

 

Je resultaat

  • Je hebt theoretische productkennis zoals kennis van het uitbenen, verdelen, splitsen en portioneren van het varken en het rund.
  • Je hebt geoefend met het bewerken van de verschillende vleesdelen
  • Je hebt geleerd over duurzaamheid in de slagerij, calculeren en rendement
  • Je beschikt over machine- en gereedschapskennis die je in de praktijk kunt toepassen
  • Je weet hoe je veilig en schoon te werk gaat
Vlees
Vleesbewerking
Duurzaamheid
€ 2895,- excl. 21% BTW
Maandag 04-11-2024 https://svo.chainwisehosted.nl/extranet/modules/onlineinschrijvingensvo/index.asp?cursustraject_rg={55AD0601-6504-41B6-B532-DDA739007C69}