Na de training ‘Wildkennis’ heb je het complete proces van schot tot bord onder de knie. Je gaat meteen zelf aan de slag met een ree of zwijn om te slachten en te verwerken. Na deze praktische training beschik je over alle basiskennis en weet je precies hoe je te werk moet gaan na het schieten van wild.
Voor wie?
De training is voor iedereen die jaagt en zelf geschoten wild wil slachten en bewerken op een veilige en hygiënische manier.
Benodigde voorkennis of ervaring
Je hebt geen voorkennis of ervaring nodig om aan deze training deel te nemen.
Aanpak
De training bestaat uit alle theoretische en praktische kennis die nodig is voor het slachten en verwerken. De training wordt klassikaal gegeven.
Voor deze training is geen STAP subsidie beschikbaar!
Je resultaat
- Je weet hoe je wild kunt uitbenen met verschillende technieken
- Je leert hygiënisch te ontweiden, villen en vliezen
- Je weet hoe je vlees kunt verdelen en portioneren (zodanig dat het rendement optimaal is)
- Je kent de wet- en regelgeving rond dierwelzijn en slachten
- Je hebt kennis van vleestechnologie
- Je hebt theoretische kennis over het dierwelzijn tijdens het slachtproces
- Je hebt kennis van hygiëne, micro-organismen, bederf en besmettingsbronnen
wild
slachten
zelf geschoten
verwerken