Voor wie?
De training is voor iedereen waarbij basiskennis van vlees een toegevoegde waarde is het in het werk.
Benodigde voorkennis of ervaring
Voor deze training heb je geen specifieke voorkennis nodig.
Aanpak
In 12 dagdelen van 3 uur (tijden 16.30-19.30 uur) krijg je alle theoretische en praktische kennis aangereikt. De training wordt klassikaal gegeven en tevens wordt er gebruik gemaakt van een e-learningprogramma. Je sluit deze training af met een SVO-certificaat, erkend door de branche.
Dit zeggen anderen over de training
Jason vertelt over de training in het vleesmagazine. Lees hier het interview.
Verkorte training Vleeskennis Groningen
Op onze locatie SVO Groningen hebben wij een verkorte training Vleeskennis, deze is 5 dagdelen van 4 uur, start 17 oktober 2024.
Onderdelen:
2 dagdelen Rundvlees
2 dagdelen Varkensvlees
1 dagdeel Lamsvlees
Kosten: € 995,- per deelnemer exclusief BTW.
Je resultaat
- Je beschikt over theoretische basiskennis van vleestechnologie
- Je hebt kennis van het slachtproces en het effect van het slachtproces op het eindproduct
- Je weet vlees te classificeren en verdelen in onderdelen
- Je hebt kennis van de verschillende rassen per diersoort
- Je bent bekend met diverse bereidingstechnieken van diverse soorten vlees
- Je weet hoe je vlees goed kunt verwaarden met jouw inzicht in de mogelijke toepassingen