Voor wie?
Deze training is voor iedereen die wil leren hoe je met een professionele espresso machine moet werken. Of je nu hobbyist bent, een starter in de horeca of dat je al jaren koffies maakt voor gasten, iedereen is welkom om zijn barista skills bij te spijkeren.
Benodigde voorkennis of ervaring
Je hebt geen voorkennis of ervaring nodig om aan deze training deel te nemen.
Aanpak
De barista training is een 2-daagse training van 2 halve dagen. Wij hebben een maximum van 5 personen per training, zodat er genoeg aandacht is per deelnemer en iedereen ook voldoende de mogelijkheid heeft om met de machine aan de slag te gaan.
Hier leer jij de belangrijkste aspecten van het baristavak:
- Het proces van koffieboon tot koffie.
- Robusta- en Arabicabonen.
- Uitleg espressomachine.
- Espresso kwaliteit, crèmalaag, koffiekwaliteit herkennen, proeven.
- Melk opschuimen, de basis van de latté art.
Certificering
Na deelname ontvang je een certificaat van voltooing.
Je resultaat
- Je kent het proces van koffieboon tot koffie.
- Je weet de verschillen tussen robusta- en arabicabonen en wanneer te gebruiken.
- Je snapt de functionaliteiten op de espressomachine en kunt deze gebruiken.
- Je weet wat Espresso kwaliteit is en kunt hierin crèmalaag en koffiekwaliteit herkennen en proeven.
- Je begrijpt het proces van melk opschuimen, de basis van de latté art, en kunt dit toepassen.
Horeca Academie, Den Haag
Klik op de link voor de actuele data