Kan ik subsidie krijgen?

Ben je van plan om een traject te starten bij SVO food academy? In sommige gevallen kun je als student of als werkgever in aanmerking komen voor een subsidieregeling.

Mogelijkheden

Of je in aanmerking komt voor een subsidie wordt bepaald door een aantal factoren. Het verstrekken van een subsidie is namelijk afhankelijk van de CAO waar je onder valt, maar ook van de afdracht aan het scholingsfonds door je werkgever. Daarnaast kunnen de bedragen van subsidies of vergoedingen per jaar wisselen of gedurende het jaar wijzigen. Soms vergoedt een opleidingsfonds in de sector een deel van de opleidingskosten. Afhankelijk van de regeling van het opleidingsfonds krijg jij als deelnemer (of jouw werkgever) een deel van de kosten vergoed als subsidie. Bespreek dit met je werkgever of neem contact op met het overkoepelende fonds.

Wat is STAP (Stimulering ArbeidsmarktPositie)?

Vanaf 1 maart 2022 kan iedereen in Nederland die werkt of werkzoekende is het STAP-budget van maximaal € 1.000 euro (inclusief btw) aanvragen voor training en ontwikkeling. Dit budget zet je in om up-to-date te blijven in je vakgebied. Nieuwe kennis en vaardigheden op te doen zodat jij je positie op de arbeidsmarkt versterkt. Jezelf blijft ontwikkelen zodat je meer vertrouwen en plezier hebt in je werk. En je blijft interessant voor de arbeidsmarkt.

Het STAP-budget kun je inzetten voor alle trainingen van SVO food academy omdat wij een door de overheid erkende opleider zijn. Dit betekent dat je voor het volgen van de trainingen van SVO food academy jouw STAP-budget kunt inzetten. Je kunt je STAP-budget 1 keer per jaar inzetten. Met het STAP-budget wil de overheid jou helpen om je verder te ontwikkelen tijdens jouw loopbaan. Zodat jij beschikt over up-to-date kennis en vaardigheden waardoor je lekker werkt én interessant bent en blijft voor de arbeidsmarkt.  

Zie voor meer informatie de site van de Rijksoverheid

STAP-budget aanvragen doe je zo!

Stap 1. Kies je training
Op dit moment is het STAP-budget beschikbaar voor de volgende traingen:

Stap 2. Meld je aan
Meld je aan voor de training die je hebt uitgekozen. Je ontvangt van ons dan een STAP-aanmeldbewijs. Dit heb je nodig om je aanvraag in te dienen bij het UWV.

Stap 3. Dien je aanvraag in bij het UWV
Vanaf 28 februari 2023 kun je je aanvraag indienen via het STAP-portaal van UWV. Doe dit zo snel mogelijk. Het budget is beperkt en op=op. Let op: je training of opleiding mag pas 4 weken na je aanvraag starten en uiterlijk binnen 3 maanden na afloop van het aanvraagtijdvak. Doe je dus een aanvraag op 28 februari 2023? Dan moet de startdatum vallen tussen 28 maart 2023 en 30 juli 2023.

Stap 4. Check of je aanvraag is goedgekeurd
Binnen 4 weken krijg je van het UWV bericht of je aanvraag is goedgekeurd.

Stap 5. Start met je opleiding en groei door.
Als je aanvraag is goedgekeurd, krijgen wij ook bericht van het UWV. Je inschrijving zal dan door ons definitief verwerkt worden.

Bekijk de stimuleringsmaatregelen

Vanuit de overheid zijn er diverse maatregelen, experimenten en regelingen gericht op het stimuleren van een leven lang ontwikkelen. Voor de meest accurate informatie verwijzen we je graag door naar de website van de Rijksoverheid. Lees meer over de mogelijkheden.