Branchetraining Poelier basis

In deze training leer je de basiskneepjes van het vak poelier. Je gaat aan de slag met het bewerken en bereiden van kip en kalkoen. Daarnaast leer je alles over de verschillende rassen en soorten zodat je weet met welk verhaal jij jouw klanten te woord kan staan.
De focus in de praktijktraining ligt op be- en verwerken van pluimvee. Dit zijn de meest voorkomende handelingen in een poeliersbedrijf. De overige onderwerpen zoals wild worden digitaal aangeboden.

Terug naar overzicht met alle trainingen

Voor wie?

  • (Nieuwe) medewerkers of zij-instromers in de poeliersbranche
  • Slagers die pluimvee/wild in het assortiment voeren
  • Keukenmedewerker die meer wil weten van Wild
  • Studenten die zich willen verdiepen in de poeliersvak
  • Voor de wildmodules zouden mogelijk ook jagers kunnen instromen die zich willen scholen op het be- en verwerken van pluimvee/vederwild

Benodigde voorkennis of ervaring

Dat is niet nodig.

 

Aanpak

De training bestaat uit twee modules. Je bepaalt zelf welke je volgt en in welke volgorde je dat doet:

  • Pluimvee –  online zelfstudiemodule + 2 dagdelen praktijk
  • Wild –  online zelfstudiemodule

je resultaat

  • Module Pluimvee
  • Je hebt basiskennis over hoe verschillende soorten kip gehouden worden en kan uitleggen wat daarvan de gevolgen zijn voor prijs en kwaliteit van de kip.
  • Je kan de duurzaamheidsaspecten uitleggen van verschillende soorten kip.
  • Je hebt basiskennis van het slachtproces van pluimvee.
  • Je hebt basiskennis van de eigenschappen van pluimveevlees.
  • Je kan de verdeling van kip, kalkoen, eend en konijn herkennen en benoemen (delen t/m panklare producten).
  • Je kan een kip in delen hakken, uitbenen en verwerken tot panklare producten.
  • Je kan de meest voorkomende bereidingstechnieken toepassen bij kip (grillen, roken, garen, stomen, sous vide)
  • Module Wild
  • Je hebt basiskennis over het wildassortiment (benamingen; kenmerken).
  • Je weet wat het jachtseizoen en de wildkalender is.
  • Je kan de termen ontweiden, villen en besterven uitleggen.
  • Je hebt basiskennis van het bewerken van wild, voor de wildsoorten die op zijn leerbedrijf van toepassing zijn.
  • Je hebt basiskennis van de meest voorkomende bereidingstechnieken van wild.
Poelier
Pluimvee
Wild
Slager
Restaurant
€ 325,- excl. 21% BTW
Dinsdag 10-09-2024 https://svo.chainwisehosted.nl/extranet/modules/onlineinschrijvingensvo/index.asp?cursustraject_rg={B7A2886C-066A-463B-9C2F-6517F6B5F2BD}