Voor wie?
- (Nieuwe) medewerkers of zij-instromers in de poeliersbranche
- Slagers die pluimvee/wild in het assortiment voeren
- Keukenmedewerker die meer wil weten van Wild
- Studenten die zich willen verdiepen in de poeliersvak
- Voor de wildmodules zouden mogelijk ook jagers kunnen instromen die zich willen scholen op het be- en verwerken van pluimvee/vederwild
Benodigde voorkennis of ervaring
Dat is niet nodig.
Aanpak
De training bestaat uit twee modules. Je bepaalt zelf welke je volgt en in welke volgorde je dat doet:
- Pluimvee – online zelfstudiemodule + 2 dagdelen praktijk
- Wild – online zelfstudiemodule
je resultaat
- Module Pluimvee
- Je hebt basiskennis over hoe verschillende soorten kip gehouden worden en kan uitleggen wat daarvan de gevolgen zijn voor prijs en kwaliteit van de kip.
- Je kan de duurzaamheidsaspecten uitleggen van verschillende soorten kip.
- Je hebt basiskennis van het slachtproces van pluimvee.
- Je hebt basiskennis van de eigenschappen van pluimveevlees.
- Je kan de verdeling van kip, kalkoen, eend en konijn herkennen en benoemen (delen t/m panklare producten).
- Je kan een kip in delen hakken, uitbenen en verwerken tot panklare producten.
- Je kan de meest voorkomende bereidingstechnieken toepassen bij kip (grillen, roken, garen, stomen, sous vide)
- Module Wild
- Je hebt basiskennis over het wildassortiment (benamingen; kenmerken).
- Je weet wat het jachtseizoen en de wildkalender is.
- Je kan de termen ontweiden, villen en besterven uitleggen.
- Je hebt basiskennis van het bewerken van wild, voor de wildsoorten die op zijn leerbedrijf van toepassing zijn.
- Je hebt basiskennis van de meest voorkomende bereidingstechnieken van wild.
Poelier
Pluimvee
Wild
Slager
Restaurant
€ 325,- excl. 21% BTW
Dinsdag 10-09-2024
https://svo.chainwisehosted.nl/extranet/modules/onlineinschrijvingensvo/index.asp?cursustraject_rg={B7A2886C-066A-463B-9C2F-6517F6B5F2BD}