Vis roken anno nu
Vandaag de dag is het roken van voedsel niet meer nodig als conserveringsmethode, maar wordt gerookte vis meer en meer als een delicatesse ervaren. Professionele industriële rokerijen doen hun best om aan de vraag naar gerookte vis te voldoen. Ook zien we een steeds grotere groep van ‘lekkerbekken’, die het leuk vinden om hobbymatig zelf vis te roken.
Opbouw training
Eerste dagdeel (4 uur) van de module is vooral theorie, wat wordt afgesloten met een herkenning/proeftafel van 20 gerookte vissoorten. Dagdeel twee is vooral praktijk. Dan wordt er daadwerkelijk vis voorbereid en gerookt. In de tijd dat de vis in de rookkast hangt wordt niet gewacht, maar gaan we aan de slag met praktijkonderdelen en nog een stukje theorie.
Voor wie?
Visgroothandels, viskraam medewerkers, viswinkelmedewerkers, hobbyisten, kortom iedereen die met het roken van vis bezig is of het wil leren.
Benodigde voorkennis of ervaring
Basiskennis is voldoende.
Aanpak
Vakmodule Vis roken 2 x 1 dagdeel van 4 uur.
Totaal van 8 uur verdeeld over twee middag/avonden.
Afsluiting met een theorietoets voor een officieel certificaat, erkend door de VNV.
Prijs
€ 495,-
Je resultaat
- Je hebt kennis over de stappen in het rookproces van vis
- Je kunt 20 gerookte vissoorten herkennen
- Je weet welke soorten geschikt zijn voor het roken
- Je kent de definitie van vis roken definitie en de verschillende rookmethodes
- Je kent de verschillende houtsoorten en de toepassingen in het rookproces