Dit is een training in samenwerking met onze partner ‘De Pizza Academy’
Dit is onze meest gekozen opleiding voor professionals die meesterlijke pizzabakkers willen worden! Samen met zijn team brengt Marcel Losekoot van De Pizza Academy jou de kneepjes van het ambachtelijke pizzabakken bij. Of je nu foodie bent of een horecaprof, je kunt bij ons terecht. Van een driedaagse basiscursus tot een SVH-erkend diploma voor master pizzaiolo.
Voor wie?
Is alleen de basiskennis van een (hulp) pizzabakker voor jou niet genoeg? Wil jij all the way gaan met als doel om zelfstandig pizza’s te bakken? En bovendien alle ins en outs van het pizzavak leren? Dan kies je voor de pizzaiolo master met SVH-diploma.
Benodigde voorkennis of ervaring
Je hebt geen voorkennis of ervaring nodig. Kennis van de Nederlandse taal is een must.
Aanpak
De training ‘Pizzaiolo Master met SVH-diploma’ is een zesdaagse opleiding waardoor je in staat bent om zelfstandig gezonde, licht verteerbare en innovatieve pizza’s te bakken. Er zijn 6 praktijk cursusdagen van 9.00 – 17.00 uur (op maandag) en daarnaast zullen er ook vijf (online) theorie avonden zijn op een dinsdagavond of donderdagavond. Het examen vindt op een avond plaats. Tot slot zal er een examendag plaastvinden voor het SVH-diploma, waarvoor je een aantal online modules dient te doorlopen.
Inhoud van praktijklessen: | Inhoud van theorie lessen: |
Klassiek pizzadeeg zetten | Achtergrond en ontwikkeling van pizza |
Kneedtechnieken | Gebruik tarwe- en meelsoorten |
Recepten & calculeren | Recepturen & processen |
Opbollen van het deeg | Fermentatie en rijpen van deeg |
Openen bodem en beleggen | Bepaling van de watertemperatuur |
Gebruik pizzaschep | De werking van apparatuur |
Bakken in een progessionele pizzaoven | Pizzeria business case |
Saus maken en toppings | Trends en ontwikkelingen |
Werken met diverse meelsoorten | Verbeteren van meelsoorten |
Biga & poolish-deeg zetten (indirecte methode) | Enzymen |
Zuurdesem (semidirecte methode) | Meetinstrumenten en reologie |
Pizzaproeverij-test | Mozzarella en tomaat |
Prebake, voorbereiden voor grote groep | Reactie van Maillard en chemische processen |
Plaatpizza maken | Praktijkvaardigheden assistent kok, zoals bereidings- en snijtechnieken |
Focaccia bereiden | Mise en place en mastiek |
Pinsa romana maken (hoge hydratatie) | Rollenspel over hoe je een gast ontvangt |
HACCP in de praktijk |
Je doet bovendien officieel examen. Na succesvolle deelname ontvang je een SVH-diploma Pizzaiolo en een Pizza Academy-certificaat van de ‘Pizzaiolo Master’.
Je resultaat
- Je bent in staat om zelfstandig gezonde, licht verteerbare en innovatieve pizza’s te bakken
- Je hebt een brede kennis hebben van alle mogelijke pizzastijlen, van grondstof tot eindproduct
- Je bezit de technieken om verschillende degen te kneden en begrijpt het proces hierachter
- Je kunt zelfstandig pizza's afbakken en weet om te gaan met grotere groepen
- Je bezit de vereiste vaardigheden die horen bij een SVH-diploma Basis Pizzaiolo
Pizza Academy, de Bilt
Klik op de link voor de actuele data