Vakopleiding Vis

Je werkt dagelijks met vis en je wilt alles weten over dit mooie product. Van fileren tot schoonmaken, bewerken en frituren. Daarnaast wil je een deskundig antwoord kunnen geven op de meest uiteenlopende vragen van klanten.

Terug naar overzicht met alle trainingen

In deze vakopleiding staat de praktijk centraal. Na elke module wordt jouw theoretische en praktische vaardigheid beoordeeld en na een succesvolle afronding krijg je een deelcertificaat. Na het behalen van alle deelcertificaten ontvang je het certificaat Vakopleiding Vis.

De Vakopleiding Vis bestaat uit onderstaande modules inclusief examens.

  • Haring bewerken (2 dagdelen)
  • Rondvis bewerken (3 dagdelen)
  • Platvis bewerken (2 dagdelen)
  • Schaal- schelp- en weekdieren (1 dagdeel)
  • Keuren en benoemen (2 dagdelen)
  • Bereiden (1 dagdeel)
  • Frituren van vis en visproducten (1 dagdeel)
  • Duurzaamheid en traceerbaarheid (1 dagdeel)
  • Hygiëne, ontvangst en opslag (1 dagdeel)

Het is ook mogelijk om deze vakopleiding in losse modules te volgen, bijvoorbeeld als je jouw kennis over een bepaald gedeelte wilt bijspijkeren. Je kunt hiervoor het beste even contact met ons opnemen en dan zorgen wij voor een aanpak op maat voor jou. 

Voor wie?

Voor iedereen die op professionele wijze met vis werkt.

Benodigde voorkennis of ervaring

Voor deze opleiding is geen specifieke voorkennis of ervaring nodig.

Aanpak

Deze vakopleiding bestaat uit een aantal losse modules die in totaal 14 dagdelen in beslag nemen. Het is een combinatie van praktijkbijeenkomsten en e-learnings. Iedere module wordt afgesloten met een examen.

Je resultaat

  • Je hebt theoretische productkennis van diverse vissoorten zoals rondvis, platvis, schaal- en schelpdieren
  • Je bent in staat om vis, schaal- en schelpdieren te bewerken, verwerken en te bereiden
  • Met jouw uitgebreide kennis van vis, schaal- en schelpdieren, weet je klanten altijd goed te adviseren
  • Je hebt alle kennis in huis om vis correct te beoordelen op versheid
  • Je weet hoe je veilig en schoon te werk gaat
  • Je kunt de meest voorkomende vissoorten op de juiste manier fileren
vis
visbewerking
duurzaamheid