Wildkennis

Ben je een jager en wil jij je zelf geschoten wild op een voedselveilige manier slachten en verwerken tot een aantrekkelijk eindproduct? Dan is deze training geschikt voor jou. Van schot tot bord!

Terug naar overzicht met alle trainingen

Na de training ‘Wildkennis’  heb je het complete proces van schot tot bord onder de knie. Je gaat meteen zelf aan de slag met een ree of zwijn om te slachten en te verwerken. Na deze praktische training beschik je over alle basiskennis en weet je precies hoe je te werk moet gaan na het schieten van wild.

Voor wie?

De training is voor iedereen die jaagt en zelf geschoten wild wil slachten en bewerken op een veilige en hygiënische manier.

Benodigde voorkennis of ervaring

Je hebt geen voorkennis of ervaring nodig om aan deze training deel te nemen.

Aanpak

De training  bestaat uit alle theoretische en praktische kennis die nodig is voor het slachten en verwerken. De training wordt klassikaal gegeven.

 

De training Wildkennis wordt in 2 delen aangeboden. Wilt u zich voor beide delen in willen schrijven, dient u zich twee keer aan te melden.

Deel 1:

6 december & 13 december 2024

Wildzwijn en worstmakerij wild

Deel 2:

17 januari & 24 januari 2025

Ree, pate maken en zouterij wild

je resultaat

  • Je weet hoe je wild kunt uitbenen met verschillende technieken
  • Je leert hygiënisch te ontweiden, villen en vliezen
  • Je weet hoe je vlees kunt verdelen en portioneren (zodanig dat het rendement optimaal is)
  • Je kent de wet- en regelgeving rond dierwelzijn en slachten
  • Je hebt kennis van vleestechnologie
  • Je hebt theoretische kennis over het dierwelzijn tijdens het slachtproces
  • Je hebt kennis van hygiëne, micro-organismen, bederf en besmettingsbronnen
wild
slachten
zelf geschoten
verwerken
€ 795,- excl. 21% BTW
Vrijdag 06-12-2024 https://svo.chainwisehosted.nl/extranet/modules/onlineinschrijvingensvo/index.asp?cursustraject_rg={10967D75-D3A5-4640-8143-F98519248D80}
Vrijdag 17-01-2025 https://svo.chainwisehosted.nl/extranet/modules/onlineinschrijvingensvo/index.asp?cursustraject_rg={66D0196F-BD0B-48A7-BBF3-390AAC7E765C}